Mossa på sten

Nu vill jag dela med mig av ett lyckat experiment.
 
Jag behandlade brunnslocket med tjära förra hösten. Tjäran var antagligen för gammal, den var tjock som sirap. Den tröga tjocka tjäran hällde jag på min stenbänk. Jag ville testa om den kunde fungera som lim för mossan att fästa, och även få ny mossa att ta sig.
 
Den mossa jag "fäste" på betongstenen finns fortfarande kvar, och ny mossa kommer till. Så detta var dagens heta tips...Använd gammal tjära som lim för mossa.

Här finns alla inlägg med projektet "Stenbänk"Det kom ett uppfriskande regn igår som fick Rosen Sointu "igång"... Sent om sider börjar rosorna en efter en vakna. Allt blommar väl snart på en och samma gång. Vem hinner sova, och fram för allt, vem skulle hinna jobba.

2 kommentarer

Tante Mali sa...

Beautiful! There supposed to be some garden fairies around!
Have a wonderful time
Elisabeth

Lotta sa...

Vilket bra tips! Ska jag absolut testa.
Ha det gott