Mera gräs till folket!

GRÄS! Gräs ger variation i trädgården, och skapar lite spännande kontraster. Plantera dem lite här och var. Jag har alla mina gräs i krukor, nedgrävda i rabatten och till och med mitt i grusgången. Experimentara inte att plantera prydnadsgräs direkt i rabatten, utan kruka, om du inte vill ha en invasion. De sprider sig ganska  gärna, i allafall de sorter jag har testat.  

Randgräs. Denna har jag i gassande sol, här tillsammans med prydnadssmultron som mot slutet av sommaren blommar romantiskt rosa längs sina långa rev. 

I de 2 sista bilderna har jag gräset med det lustiga namnet "Vårälvaxing", Sesleria heufleriana. Den blev årets perenn 2014. Den har jag nedgrävd i grusgången. Otroligt fint växtsätt, den är som ett glatt utropstecken där den sticker upp.

Så, mera gräs till folket!  Vårälvaxing, Sesleria heufleriana

Inga kommentarer