Jag och skarvarnaVår robotgräsklippare Bosch Indego är up & running (alias "Oliver", döpt av sonen efter en kompis han tycker är smart).

För att förhindra roboten att rymma till grannen, sätter man ner en kabel i gräset. Roboten håller sig inom denna kabel som sätts ihop som en sammanhängande cirkel. Kabeln fogas sedan samman i dockingstationen. Roboten slutar fungera om kablen är kapad någonstans.

Jag gjorde ett misstag i vår, som skulle stå mig dyrt, bokstavligen. Jag hade en hel del skarvar i min kabel, orsakad av mig och en spade. Jag gräver ju en del...och misstag händer. Nåväl, jag beslöt i våras, att jag skulle byta ut kabeln mot en ny, jag hade nämligen inte bokfört var jag hade mina skarvar. Minnet ni vet. Så, jag slet upp ca 130 meter kabel, och beställde en ny.

Minen jag hade när jag såg prislappen på min nya kabelrulle, var säkert värt pengar. Fröken i kassan tittade frågande på mig och sade försiktigt att jag kunde även få den som en faktura... Jag hade trott att en kabel kostade några 10:or, men inte att den var över 150€, nästan 1€/meter. Hade jag vetat detta, skulle jag aldrig ha rivit upp 150€ kabel.  Nej, jag och mina skarvar skulle ha hållit ihop många år till...

Inga kommentarer