Hembrännt före midsommar

Gödsla, hur mycket, med vad, och när... Ja Gödsling är en hel vetenskap. Jag brukar hålla mig till en bra tumregel angående detta. Jag gödslar inte med kvävegödsel, dvs dynga eller urin efter midsommar. Med höstgödsel  börjar jag gödsla med i slutet av juli, för att växterna ska hinna ta åt sig av näringen före de vissnar ner.

Hembrännt tillverkningen av Brännnässlor börjar jag  ca 2 veckor före midsommar. Då hinner det bli en härlig stinkande röra. Ställ ogärna ditt ämbar med hembrännt intill terassen, du vill inte känna ammoniaklukten. Det luktar vidrigt. Dessutom drar den flugor till sig.

Så om du inte ännu har plockat nässlor så gör det idag...du hinner ännu! Lycka till med hembränningen!
(En bra websida om gödsel hittar du här.)


Kvävegödsla före midsommar

Inga kommentarer