Ogräs i stengången

Vi har bott här i 10 år, men började bygga upp trädgården för 8 år sedan. Högg ner skogen som fanns här och började bruka jorden...

Så här med facit i hand blev helheten helt ok. Men man blir ju aldrig komlpett nöjd. Fast det finns ett arbetsmoment som jag är extra stolt, glad och nöjd över att jag satte ner blod, svett, tårar och många arbetstimmar på. En detalj som inte ens syns, eller som inte någon ens vet om att jag gjort.

Jag har jobbat mycket med sten på gården, sten i olika former och storlekar. Mina stengångar lade jag min själ i. Jag grundade och satte stenarna själv. Det är ett otroligt givande, men tungt arbete. Därför hade jag inte lust att göra det fler gånger, alltså skulle det göras ordentligt första gången, inget slarv!

I gräsmattan slingrar sig en lång stengång som skulle vara full av ogräs om jag inte gjort en special konstruktion. Först ut var en plastkant, men mellan den och stenarna lade jag cement. Detta har hindrat gräset mycket effektivt att inte kila sig in mellan stenarna. Mossa har däremot tillåtelse att växa mellan stenarna.
Tack ska jag ha för att jag gjorde ett så bra arbete!


2 kommentarer

Meta sa...

Ibland har man igen sitt arbete även om det känns jobbigt just då.Det har du ju gjort så bra.
Ha det gott
kramen Meta

Drömgården sa...

Att sätta cement på kanten är riktigt smart! JAg har bara grus, och det växer rätt snabbt i det!
/Kitty