中盛芬 och Jacob's Creek


Vilken fantastisk dag. Jag är tillfredställd på alla plan. Vädret, humöret, arbetsmotivationen och lördagsmysfaktorn var på högsta tänkbara. Jag har lagt marksten idag. Jag blev så färdig att det är dags att plocka fram stensågen. Pionen ovan är en Kinesisk pion som heter “Paeonia Zhong Sheng Fen. Den blommade med tefats-stora blommor, för första gången. Jag försökte hitta en översättning, men Google gav bara 中盛芬 till svar…och det hjälpte ju inte så mycket.Jag har gått runt och fotograferat flera timmar idag. Det är svårt att förklara vilken inverkan fotograferandet har på mitt psyke, det är otroligt helande. Rosen ovan är en helt underbar kanadensisk ros, som hör till favoriterna (alla hör till favoriterna…). Rosen heter Rosa Polarice. Den är otroligt taggig, men blommorna är sagolika. Den blommar med blyga nickande vit-rosa blommor i stora klasar. Jag bara älskar denna ros.Ett glas vin (Jacob's Creek merlot) och stensättningen gick som en dans…


En guldaglilja dök upp som en oinbjuden gäst. Men hon lyste ikapp med solnedgånen och var otrolig vacker även om hon var gul, så hon fick stanna….


En skön fortsättning på helgen önskar jag alla!

5 kommentarer

Högagärde sa...

Men vilka fantastiska pioner. Jag blir allrdeles hänförd. Vilken lycka.

Puumuli sa...

Pionerna är så fantastiska så här års för att inte tala om rosorna! Det känns som om man måste hela tiden fota sommaren så att man har något att längta till när det är januari...

Kramar
Sari från Puumuli

intopii sa...

Oi, sinulla on siellä kaikki kohdallaan: ihananväriset kukat, kivet, viinilasi... OIKEA kesäpäivä, sanon minä.

Valokuviesi tervehdyttävä vaikutus sinuun itseesi välittyy kyllä kuvistasi meille muillekin.

Työn iloa sekä pihalle että oikeisiin töihin!

Trädgården på Höjden... sa...

Jag njuter också av att fotografera. Det är en speciell känsla att att se sin trädgård genom kameralinsen.
Du gör det dessutom så bra med dina fina bilder.

Tänk vad mycket vackert du har med dig när du går till jobbet i morgon!

Hälsar Åsa

Anonym sa...

I Blomqvists plantkatalog så har den pionen "undernamnet" original pink, jag vet inte om det är en översättning. mvh Kita Ekstrand