Besatt
Den 17 januari publicerades en artikel av Wivan Nygård-Fagerudd i ÖT, "401 blomlökar". Det var hennes bidrag till antologin ”Besatt”.

I artikeln skriver hon om sin besatthet till sin trädgård: "Jag är inte besatt av trädgården. Jag bara behöver den väldigt mycket".

Ni kan läsa hela artikeln här om ni är inloggad till ÖT.

Övriga "Besatta" skribenter i boken är Jonas Sundström, Yrsa Stenius, Marcus Rosenlund, Thomas Lundin, Åsa Brolin, Charlotta Buxton, Janna Thorström, ­Anna Jungner-Nordgren, Erik M Snellman, Jeanette ­Öhman, Mikaela Sonck och Johanna Karlsson.

Adlibris beskriver boken "Besatt" så här:

"När man är besatt av någonting, är man då rentav lite tokig? Besatthet är att tänka på någonting hela tiden, frivilligt eller ofrivilligt. Besatthet är viljan att lära sig mer om något eller någon, att få träffa denna någon så mycket som möjligt, att få vara på en viss plats så mycket som möjligt eller att om och om igen resa till samma drömmarnas plats. Besatthet kan innebära att man spionerar på någon, att man skapar rutiner som styr över all ledig tid – som Facebook till exempel – men besattheten kan också vara just den avgörande faktorn som gör att man lyckas. Tio tusen timmar krävs det för att bli riktigt bra på något, sägs det. Och det är väl inget fel i att vara passionerad?"

Låter som en intressant bok att bli besatt av tycker jag!


Ha en skön lördagkväll alla gröna själar och alla andra själar!

1 kommentar

Drömgården sa...

Jag som aldrig läser blev nästan lite nyfiken... :)
/Kitty