Nya generationens Lönnar

Jag inbillar mig att Evolutionen strävar efter att förbättra överlevnaden, det gäller säkert Lönnar också. Jag har en framåtsträvande Lönn in The Garden, med en större överlevnads drift än de flesta andra Lönnar. Hur kommer detta sig? Jag har en egen teori...

De Lönnar som finns just nu i naturen, är otroligt vackra med sina färggranna blad, förutom min som fortfaranade är grön och grann. Jag har en teori att min Lönn tar vara på all energi ner i rötterna, även det gula och röda, inget sparas i bladen. Rött och gult är också näring. Bladen blir så tömda på näring att allt som återstår är ett brunt krispigt torrt löv, som faller sönder om du kniper ihop det i handen. Den nya generationens Lönn, och en finns i min trädgård...

När jag var liten beundrade jag varje höst grannens Lönnar, jag tyckte de var trädens konung. För mig var det självklart att plantera en Lönn i min egen trädgård. Förväntansfullt trodde jag att näääästa år kommer höst färgen, eller nääästa år... Nu efter 10 år inser jag att höstfärgen aldrig kommer. Jag får sluta vara bitter på min Lönn, den är nämligen den nya generationens Lönn, och det ska jag vara stolt över.


Fortfaranden grön och grann


Grannens fina lönnblad i jämförelse med mina bruna torra

Inga kommentarer