Operation "Last Solution"

The Final Solution
Jag ser mig själv som en sann djurvän, det enda djur jag inte känner sympati med skulle väl vara flugor och myggor, och i går lade jag till sorkar, alternativt, mullvadar till listan. Men märkväl att sorkarna och mullvadarna ska befinna sig i min trädgård för att höra till listan. 

Jag grävde fram ett sork-hål i går. Skulle det vara en mullvad skulle gången ligga rakt under högen, men mina gångar finns alltid på sidan om högen, så jag antar att detta är en sork. Hålet var lite under 10 cm i diameter. Jag har så otroligt obehag av dessa hålor och gångar som jag vet finns i massor nu i rabatten under vårt köksfönster mot gatan. Hur jag än trampar och gräver kommer det fler. 

Gissa vem som skrek rakt ut när jag vände mig om och såg en stor svart, fet sork-stjärt kräla in i gångöppningen jag grävt fram. Den hade säkert undrat vad som var på gång och kikade ut, och var lika snabb att smita in igen. Om jag skulle gissa så skulle jag säga att stjärt-diametern låg på ca 8 cm, så jag gissar det är en vattensork. Jag reagerade inte på svansen, men jag stannade inte direkt och tittade. Jag skrek, sprang in, och meddelade maken att det var dags för Fas 3: "Operation Last Solution". Denna story förtäljer inte hur operationen genomfördes, ta kontakt om ni undrar...

Idag har jag arbetat mig helt svettig för att få täppt åter, så många hål och gångar, jag kunde hitta. Trampat och fyllt åter. Jag påminns ännu en gång, att man ska vara försiktig med vad man önskar, din önskan kan bli uppfylld, på ett eller annat sätt. I vår funderade jag på att göra om hela framsidan, helt... Ja få se nu om jag får göra det, vara sig jag vill eller inte, nästa år, om allting blir uppätet... Vi får väl se!


3 kommentarer

Drömgården sa...

Men nej!! Sork-jävlar! Man blir så ledsen....
/Kitty

Meta sa...

Ja jag vet hur du känner. Hela min tomt är full av de satans smådjävlarna nästan värre än mördarsnigeln den ser man ju och kan oskadliggöra.
Har en undran; vet du vad det är för färg på den vita vallmons frön?? skulle vilja ha bara vita på ett ställe. Jag har sett att det är ett ljust frö med i blandpåsen där vita ska ingå. Tror du det är den???
Ha nu en fin och bra början på veckan
Kram Meta

Meta sa...

Ja men du så mysig du är. Du får gärna skicka fröna på de enbart de vita till mig för det är inte så snyggt med lila och rosa i en gul rabatt tycker jag.Det är där jag tänkt mig dom, det är inte så mycket som går bra ihop med gult ju.Ska bli spännande att få jämföra fröna när de kommer.Då borde man se om de är ljusa.
Ha det gott
kram Meta