Väckning av pelargoner

Min pelargonsamling har haft en hård vinter i garageförrådet. Temperaturen där har varit rejält på minus när det var som kallast. Det ska verkligen bli intressant att se vilka som är härdiga. Nog för att pelargoner brukar se livlösa ut, när man plockar fram dem på vårvintern... men mina ser livlösa ut på riktigt.

Ifjol lät jag dem vara kvar i förrådet när jag gav dem första bevattingen, vilket resulterade i att de ruttnade, alla utom en... Så i år, fick de komma in i stugvärmen. Nu får vi bara vänta och se!

Kanske man borde sjunga något på 220Hz för att stimulera röttena... (se mitt tidigare inlägg)


2 kommentarer

Drömgården sa...

Jag lyckas alltid glöma ut mina pelargoner när frosten kommer... ;)
/Kitty

Anjas Hill sa...

Det var ett fantastiskt inslag av mannen som kunde kommunicera med träd och visste precis hur de pratar sin emellan.-))!
Mitt lakoniska svar till ditt pelargon-räddnings-försök blir att:Köp nya ;-)))!
Pelargoner tål inte minusgrader. Skulle du ändå lyckas få liv i någon som fått utstå denna obarmhärtiga behandling så slår den mig verkligen med häpnad: "Halleluja!", utropar jag, en ateist, av hela mitt hjärta och blir säkert religiös på kuppen ,-))!

Håller tummarna och berätta hur det går!
Ha en mysig helg!
/Anja