Veni, vidi, vici

"Veni, vidi, vici" betyder "De har kommit, de har sett, de har segrat". Ogräsen skulle lätt segra i år om jag inte varje kväll skulle stå med ändan i vädret och ränsa. Usligt! 

Hur kan det komma sig att 10 år gamla perenner går under jorden efter denna hårda vinter, medans ogräsen dyker upp som om ingenting hänt. De lever nog efter ordspråket "det som inte dödar dig gör dig starkare", för varför känns det som om jag har ett ovanligt stort ogräs problem i år? 

Minns ni att jag startade kampanjen Ett.ogräs.om.dagen? (Samma som "Ett skräp om dagen", (fast så mycket bättre)  inlägget hittas här). Jag skulle nästan behöva ändra namnet på kampanjen till Flera.ogräs.om.dagen.


3 kommentarer

Meta sa...

Ibland undrar jag vad man gjort för ont i rabatterna som får så mycket ogräs på en del ställen och på andra finns det inte nåt. Rensa ordentligt varje vår är nog enda botet känns det som
Ha nu en fin dag i morgon vi är lediga här i Sverige. Nationaldag
Ha det gott
Kram Meta

pioni sa...

Juu, rikkaruohot eivät ole kyllä olleet millänsäkään talvesta, porskuttavat jo ihan täysillä...
Onneksi suurin osa perennoistakin kuitenkin säilyi, vaikka aukkopaikkojakin vielä näkyy.

Drömgården sa...

Gick nyss runt i trädgården, och jag såg lite ogräs här och där även om jag redan rensat mina rabatter... Det värsta är att jag inte ens kan böja mig för att dra upp dem efter operationen jag hade igår! Tänk så här ska se ut snart!! Suck..
/Kitty