Har ni börjat?

Det är dags att gå och köpa gödsel lådan eller påsen,  som har den där finurliga blåaktiga flinande mannen avbildad. Jag undrar varje år vad han funderar på, han ser så fundersam ut, visst gör han. Han ser nöjd ut också, kanske för att han har höstgödslat i tid för en gångs skull? 

Jag vet hur det är! På hösten har trädgårdsintresset hunnit svalna, sommaren går mot sitt slut och höstdepressionen kanske trycker på. Det sista man tänker på är att gå och köpa höstgödsel. 

Nu är det faktiskt viktigare än andra år att gödsla inför vintern. Vissa av mina perenner, träd och buskar kom sent igång efter monstervintern vi hade i fjol. Vissa rosor har först nu visat livs tecken... Tänk, hur ska de hinna samla krafter inför kommande vinter? Därför är det viktigt att förse dem med det lilla extra! 

Inte för att man ska överdosera pulvret, men jag strödde nog ut lite mer än påsen rekommenderade... I min näve rymdes 34 gram pulver. Enligt påsens rekommendations skull man strö 20-50 gram/m2. 

Så har du börjat höstgödsla? Just asking....1 näve pulver = 34 gram

3 kommentarer

pioni sa...

Juuri tänään, sateen vähäksi aikaa tauotessa, samanlainen mies kulki mukani puutarhassa;)

Drömgården sa...

Jag ska.. riktigt snart.. men inte idag.. ;)
/Kitty

Meta sa...

Jo minsann det där fuskar jag allt med. Får nog ta mig i kragen tror jag ingen vill väl ha ledsna växter.
Ha det fint
Kram Meta