Chi fick jag

Jag är “barnsligt” övertygad om att vi har flödande energi runt oss hela tiden, starkare och svagare. Jag har alltid varit intresserad av Healing Reiki osv, dock med en sund insikt att det kan vara av godo och av ondo.  I Feng shui kallas energi för Chi.

 

Förra hösten hade jag slängt ut 1000-tals vallmo frön invid terassen, vilket jag hade glömt. För ovanpå hade jag lämnat och ligga en täckväv. När täckväven städades bort på våren fanns en matta av vallmo-bebisar. Nu har de äntligen börjat blomma, och färgen var eld röd…öh…ok, jag har inte rött i min trädgård, jag tycker färgen är för stickande. Ironiskt nog fick jag också 5 eldröda pelargoner av min mor. Var det månne meningen att jag skulle ha mycket rött i sommar?

 

Röd färg sätter fart på Chi i trädgården, och får den att flöda. Röd färg symboliserar eld. För mycket rött kan dock ta över, med stress som följd. Hm…intressant eller va? Nu fick jag minsann en energi-kick av allt det röda, och det behövdes kanske! Chi fick jag!!!

 

 

©www.MinEden.com

8 kommentarer

Annelie sa...

Nejdå, stress är inte meningen. Utan det eldröda har du blivit alldeles för slapp och nu är det meningen att du ska få energi. Fniss.
Hoppas dina vallmo bebisar blir större än mina.

Kram

Helén sa...

Tycker rött ger energi...bra energi. Man behöver ett par energiklickar i trädgården:)//helen

intopii sa...

Jos olet ns. "pyytämättä ja yllättäen" saanut punaista elämääsi, sillä ihan varmasti on universumin mielestä jokin tarkoitus. Jos et tällä hetkellä tarvitse ylimääräistä energiaa, ehkä sitä latautuu sinuun parhaillaan jotain tulevaa projektia varten. Tai ehkä ne antavat salaista ekstravoimaa jollekulle muulle perheessäsi!

Unikot ja pelargoniat ovat - niin halutessasi - vain yhden kesän voimalataus ja ensi vuonna ovat vallalla sitten taas sinun omat värisi.

Ainakin kuvan perusteella unikot ovat hurjan kauniin värisiä, joten hullummankin sävyn olisit ehkä voinut saada, jos punaista piti kerran olla... :-D

Trädgården på Höjden... sa...

Så det kan gå. Det var nog helt enkelt meningen att det skulle glöda rött i din trädgård. Den första bilden gör verkligen det - glöder. Vackert.

Åsa

Camilla sa...

Vilken härlig blogg att snubbla över! Hit kommer jag att kika in fler gånger :)

Cika sa...

Vilken vacker komposition med den röda stolen, kastrullen (?).. Det är inte så lätt att få det lagom av rött!/Cika

David sa...

I love that middle photo a lot!
It's a perfect visual description of gardening.
Your blog is always so fun to visit.
Happy Summer!
David/ Tropical Texana/ Houston :-)

K sa...

Kauniita kerrottuja akileijoja sinulle! Jätte pigga bilder!
K