Smultronstället

Jag har planterat smultron och jordgubbar invid rabattkanten.  Vi hinner inte ens äta upp våra smultron, det kommer massor. Nackdelen med att ha smultron i blomrabatten, är att om man inte håller efter så tar de över hela trädgården i ett nafs. Jag gör så att jag med med några dagars mellanrum drar bort revor. På så vis har jag lyckats hålla dem i schack. Nä nu ska jag iväg och plocka smultron på strå….tjingeling…

 

 

 

 

 

©www.MinEden.com

7 kommentarer

Maria sa...

Aijai, syötävän ihana reunus! Meilläkin kasvaa ihan tontin alkuperäiskasvina ahomansikkaa.

Trädgården på Höjden... sa...

Visst är det gott med smultron. Här hemma har de fått bre ut sig ordentligt och fungerar som marktäckare. Härlig bild med rosorna/smultronen.

Hälsar Åsa

David sa...

I love your garden photography. Your garden looks so fresh and full of life.
David/ Tropical Texana/Houston :-)

Isas Trädgård sa...

Åhhh... vilken härlig bild med överdådiga rosor som hänger ner över smultronhäcken ... superläckert !! Vilken rikedom att kunna plocka så mycket smultron du vill !
Ha det så gott i sommar !
Kram/Isa

Christina sa...

Smultron är så gott! Har planterat smultron på skuggsidan, där det nästan bara växer ogräs! Får se om dom tar sej!

Karolina sa...

Obeskrivligt vackert!
Vad är det för smultron sort du har?
Barnen skulle säkert vara lyckliga av att ha smultron lite här o där i blomrabatten.

♥Min Eden♥ sa...

Karolina:
Jag har ingen aning om det är någon "ädel" smultron sort. Jag plockade med mig från ett ställe vi bodde på förr. Däremot blir smultonen större om man river bort revorna (vilket man MÅSTE göra om man har dem i rabatten, annars har du enbart en smultronrabatt efter en tid..)