Beskärning av äppelträd

Beskärning av äppelträd. Det var absolut det sista som var på dagordningen för idag, ändå blev det kvällen stora projekt. Jag skulle bara ut och fixa bort lite jobb, som att plantera ner det jag hade i krukor och dylikt. Lite småpyssel med andra ord. 

Mitt i allt det där småpysslande märkte jag till min stora fasa, att mitt kära äppelträd var på god väg att klyvas i två delar. Stammen hade gett upp för det stora trycket av äppeltunga kvistar. Panik, var ordet! Vad gör man? Nå fram med tejp, för att undvika att trädet skulle gå sönder helt, samt en stödkäpp. Vad gör man sedan? Jo ringer en vän! 

Min vän i denna nöd var Kitty med bloggen "Drömgården". Hon är inte bara trädgårdsmästare utan även en vän som förstod hur allvarligt mitt problem var. Det var lördagkväll, men inom en kvart stod hon och balanserade på min stege med en lång sekatör i näven, för att rädda mitt äppelträd. Vad har man inte vänner till, säg? 

Oskojat hade vi halva trädet på marken, innan vi var klara. Det blev ett helt nytt träd. Resultatet blev så himla bra! Tack Kitty <3

Nu behöver jag ge mitt äppelträd lite extra omvårdnad. Jag behöver sätta sårsalva och binda upp klyvningen så gott det går. Skadan är skedd och den kvisten kommer aldrig att läkas helt, nu kan jag bara hoppas att den klarar sig, genom att hålla kvistarna lätta. I framtiden kan jag till och med hamna att ta bort kvisten helt. Denna kvist utgör dessvärre nästan en fjärde del av träden. Nu är det upp till trädet och tiden att utvisa. 


Dagens räddande ängel Kristine Vesterlund med bloggen Drömgården

3 kommentarer

Drömgården sa...

Hahahaa... Ja... Vad har man vänner till! :D
Vad gör man inte annars en lördag kväll, om man inte över sig på att hålla balansen?! ;)
C U soon!
/Kitty

Meta sa...

Det är ett ståhej varje höst när träden ska klippas, blommor och buskar sak tas om hand. puh ibland blir det lite för mycket.Det är ju härligt när man har vänner som kan hjälpa.I år fick jag hjälp av en tjej från Nystöms trädgård. Så glad jag blev för det.
Ha nu en fin och regnfri söndag
Kram Meta

Sevendays.fi/lagombackan sa...

Oj nej va harmt att behöva ta bort så stor del av trädet! Det är ju inget man önskar sina vänner :o Jamen så är det ju tur att vi har Kitty till allt sånt här ;)