Rosenbågen före och efter

Hos mig är rosenbågen ingen rosenbåge. Min är konstruerad av en stomme av två hängrönnar mot varandra. Som grönska har jag Alpklematis. Jag har haft klängrosor, men de kom inte upp efter vintern.

Jag hade tänkt skala av all klematisen i höst, för att ge hängrönnarna andrum. Rönnarna har bokstavligen levt i skuggan, av den allt för frodiga, klematisen. I går blev det dock akut handling som gällde... Min rosenbåge höll på att rämna och rönnarna var på väg att tappa rotgreppet. Det har regnat mycket nu i augusti, och marken var våt.

Fram med saxen och ut i regnet! Bort med all klematis och snabbt. Nåja, då fick jag det också gjort, lite tidigare än det var tänkt men... Det ser onekligen ganska tomt och naket ut, utan min frodiga båge.

Jag hittade till och med min "Garden" skylt som jag inte sett skymten av sedan 2011, se där...


Före och efter bild...På båda sidorna om rosenbågen har jag  Rose Henry Kelsey.... En stor favorit, som klarade monstervintern utan något problem. Den blommar rosa-vitt och blir  lite över en halvmeter hög och har blommat hela sommaren igenom. Dessutom står den i skuggan av rosenbågen, eller stog... rosenbågen skuggar inte så mycket för tillfället..1 kommentar

Drömgården sa...

OJ! Vilken skillnad. Kom inte ens ihåg den skylten innan du nämnde den. Hahaa.. Det är nog bra för rönnarna att få andas lite och inte belastas så hårt i denna regnperiod som vi tycks infinna oss i..

/Kitty