Rosor

En av mina finaste rosor, Rose Polar Ice, syntes inte till i vår, men den växte som tur upp från roten. Nu, väldigt sent, har den blommat, med sina blyga rosa bleka nickande blommor. Den är helt bedårande, och jag är glad att den inte helt frös ner. Den har en svag underbar doft. Tyvärr har jag inte hittat denna ros någonstans, men jag köpte rosen "Ritausma" som liknar den. Den har även, likt Polar Ice, stora vassa monstertaggar.

Jag har den invid terassen, och den brukar välla ut sina blomklasar över terassräcket.


Det spöregnade i går, och verkligen ingen fröjd att hålla till ute i trädgården. Men har jag bestämt mig för att vara ute och arbeta, så är jag det! Jag grävde ner mina två Ritausma rosorna intill syster rosen Polar Ice, Vi ska hoppas att dessa ska utgöra en fin trio. En liten näve höstgödsel i gropen, lite vatten och en stor dos hopp om att de ska få en vinter med mycket snö.

 Rosen Ritausma, en rotäkta ros från Blomqvist Plantskola

1 kommentar

Meta sa...

Så fin bild på rosen på trädäcket. Kanske ser det ut lite så hos mig om nåt år när rosorna har växt till sig vid nya trappen som blev färdig i går. Jag längtar till nästa sommar Det känns som slutet är nära nu och hösten tar vid på riktigt.
Gilla läget och köra på inget annat val finns det
Ha en fin mitt i veckan
Kram Meta