Riddarsporrar

Det finns några växter som fullkomligt stormtrivs hos mig, en av dem är Riddarsporrarna, i alla möjliga olika färgkombinationer. De verkar fröså sig hos mig, var som helst, som ogräs. Rabatten invid terassen har de passat på att invadera i år, när allt annat gått under jorden.

Det är vackra när de har sin blomningsperiod, förutsatt att man lyckats hålla dem upprätt vill säga. Mina var otroligt vackra och upprättväxande, jag band upp dem tidigt på sommaren. Tyvärr blir mina så fruktansvärt fula direkt efter den största blomingen. Bladen skrumpnar och blir mjöliga och bruna. Har för mig att det kanske kan vara mjöldagg. 

Nå, nu rev jag bort alla riddarsporrarna, jag orkade inte se på dem mera. Jag tänkte först om jag skulle låta dem stå kvar, som hade lite återstående blomning, men va sablar, de fick ryka allihopa. Jag märkte dessutom att de rosor som jag trodde hade dött bort hade fått liv under massorna av riddarsporrar. Så kanske rosorna hinner komma igen före hösten. 

Nu hinner jag kanske få ordning på terass rabatten denna sommar ännu. Pantera lite nytt, för nu är det verkligen tomt där! Ska bara vänta ut dagens åskväder...

1 kommentar

Drömgården sa...

Dina Riddarsporrar är så mäktiga!! Blev det en stor bukett av restblommorna som skördades bort? :)
/Kitty