Lottas & Jyrkis Trädgård

Öppen trädgård hos Lotta & Jyrki! Det var en program punkt på dagens agenda. Lottas & Jyrkis trädgård hör till trädgårdarna man måste besöka när tillfälle ges. Jag vet inte ens var jag ska börja... 

Min trädgårdsrunda började i växthuset. Där växte vindruvor i mogna tunga klasar. Det dofta gott och jag tappade liksom mitt fotfäste och bara stod och stirrade. Det var så ljuvligt. Allt var fint. Jag kom mig inte ens för att fotografera... 

En röd tråd i denna trädgård var rabattkanterna. Det fanns många olika lösningar. Armering med sten och gjuten kant. Det fanns takpannor som kant (denna idé kommer jag att anamma...). Det fanns rabatt kanter gjorda av gamla kärrhjul. Vilken idé rikedom det finns!   Takpannor... vilken idé alltås!!

   

Jag gillar skottkärran!!

   

   

   

Lantlig idyll!!Gillade... jag söker en lösning till något liknande i min egen trädgård. En gammal plog som ska hitta sin plats. Kanske något sådant?


Det var inte enbart nyfikna trädgårdsbesökare som trängdes, det var även fjärilar i massor i denna ljuvliga trädgård. Dessutom träffade jag många bekanta, det var mycket folk i farten, vilket var jätte trevligt! I vilmet stötte jag på bloggsystra Anu med bloggen Anun PuutarhaTack Lotta & Jyrki för att ni visade er underbara trädgård!!

4 kommentarer

Bea sa...

Fint inlägg du gjort om Lotta & Jyrkis trädgård. Det var helt underbart att få strosa kring och fångas av alla kreativa ting och ALLA fina trädgårdsrum! Växthuset som grandefinal o smakprov på de dingnande vinrankorna satt som en smäck!

Bea sa...

Fint inlägg du gjort om Lotta & Jyrkis trädgård. Det var helt underbart att få strosa kring och fångas av alla kreativa ting och ALLA fina trädgårdsrum! Växthuset som grandefinal o smakprov på de dingnande vinrankorna satt som en smäck!

Drömgården sa...

Sko ha varit roligt att besöka, men lite svårt när man hade öppet själv å.. ;) Får vänta till 22.8 då NÖTarna ska dit! :)
/Kitty

pioni sa...

Oli kyllä superkiva nähdä taas!
Ja tuo puutarha, siellä olis voinut viettää aikaa vaikka kuinka kauan, kattotiilireunukset jäivät vahvasti munkin mieleen.