Inga blyga Fjärilar

Det är en skön utmaning att fotografera insekter. Fjärilar är roliga att bonga. De dansar runt på blommorna, så det gäller att ha tålamod och tid. Vissa fjärilar är blyga och fladdrar direkt iväg, medan andra svänger runt och poserar som riktiga lins-lusar 

Jag har inget fint långt dyrt macro objektiv, utan jag använder en Close-Up lins som jag skruvar på mitt fasta 50mm objektiv. Jag brukar kalla det ett "fattigmans macro". Det går inte att zooma med mitt fasta 50mm objektiv så jag zoomar med fötterna. Vilket i sin tur betyder att jag nästan får ha linsen fast i fjärilen.

Inga blyga fjärilar står ut med mig inte...


  
  

2 kommentarer

Meta sa...

Har åxå såna linser det är kul att utmana det man ska fota. Inte alls så dåliga bilder.( nu har jag handlat)
Ha en fin torsdag
kram Meta

Drömgården sa...

Ja vissa flyger iväg om skuggan passerar dem fastän man själv är 1-2 meter ifrån, och andra sitter snällt kvar. Jättefina bilder!
/Kitty